Руски вестник за срещата Кери-Лавров: За пръв път от дълго време имаше диалог

  • 25 март 2016 09:00

  • 2655
  • 5
Руски вестник за срещата Кери-Лавров: За пръв път от дълго време имаше диалог
© gettyimages (архив)

Посещението на държавния секретар на САЩ Джон Кери в Москва премина в атмосфера на диалог - нещо, което отдавна не се наблюдаваше в американско-руските отношения, обобщава руският вестник "Комерсант".

За първи път от започването на войната на санкции Русия и Съединените щати потвърдиха, че са готови да подновят сътрудничеството си по най-важните въпроси - Сирия и Украйна. "Комерсант" подчертава, че от взаимни обвинения Кери и руският външен министър Сергей Лавров са минали към диалог и че разговорите са били водени в непринудена атмосфера. "Визитата на държавния секретар в Москва доказва, че Русия е изиграла решаваща роля за временно спиране на горещата фаза на гражданската война в Сирия. Това позволява на международната общност да насочи усилията си към главната заплаха - тероризма", коментира пред вестника професорът по история от Американския университет Антон Федяшин. Друг експерт, Фьодор Войтоловски от Института за световна икономика и международни отношения, казва, че сега Москва и Вашингтон могат да се обърнат към сътрудничество за уреждане и на други кризи - на Корейския полуостров и в Афганистан.

Наблюдателят на "Московски комсомолец" Михаил Ростовски не е толкова оптимистичен за бъдещето на руско-американските отношения. Според него за Вашингтон взаимодействието с Москва е само принудителен тактически ход, а всъщност САЩ не са готови за стратегическо партньорство с Русия. Дори самата мисъл за нещо подобно е "абсолютно табу за американската политическа класа", казва Ростовски. Хората, които определят насоките на американската политика, подсъзнателно се ръководят от това, че Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975 трябва да си отиде, обяснява експертът. С Русия може да се договаряме, когато сме притиснати до стената, но във всички други случаи трябва да се борим с Москва. Колкото по-зле за Русия, толкова по-добре за Америка - така разсъждава американското ръководство според Ростовски.

Последвайте канала на

БТА
2655 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2016.03.31 | 08:46

4
заради руските войски в сирия, бежанците минаха милион

2016.03.31 | 08:47

5
пеперудке педерунгелова, бежанците минават милион още преди руснаците да се намесят. Е*и се в **за!

2016.03.31 | 08:46

3
хаха щом и комерсантите почнаха да подкрепят Путин, значи Русия върви на макс нагоре

2016.03.31 | 08:46

1
И ТУКА СЕ ПОЛУЧАВА - ДОЙДЕ АМЕРИКАНСКИ ПОЛИТИК, ГОВОРЯТ С БОРИСОВ И НА ДРУГИЯ ДЕН ВЕСТНИК ДУМА ТЪЛКУВА КАКВО Е СТАНАЛО ХАХАХАХАХААА

2016.03.31 | 08:46

2
Като нема други медии да казват истината, така ще бъде. Нашите медии са платени клюкарки и замърсители на ефипра. Не трябва да се гледат и четат изобщо - единствено манипулации и лъжи!

Добави коментар

Водещи новини