Москва: София да се въздържа от безпочвени обвинения

gettyimages
share

Ние се надяваме, че София ще се въздържа от безпочвени обвинения, заяви говорителката на руското външно министерство Мария Захарова, предаде РИА Новости.

С тези думи представителката на дипломатическата централа на Москва коментира интервюто на българския президент Росен Плевнелиев пред британския в. Индипендънт, в което той каза, че Русия подкопава стабилността на Балканите. "Държавният глава на членката на Европейския съюз направи, меко казано, странния извод, че Русия стои зад хакерските атаки срещу администрацията на президента, редица министерства в София и Централната избирателна комисия", заяви Захарова.

"Ако прочетете това интервю, то веднага ще видите, че в изказването на Плевнелиев има липса на аргументация и навсякъде се използват клишета", каза още говорителката на външното министерство на Русия.

Захарова изрази надеждата, че в София ще се въздържат в бъдеще от подобни изяви. "Иска ни се да вярваме, че политиците от България, която има тесни връзки с Русия от векове, ще избягват такива крещящи обвинения, които нямат нищо общо с действителността", подчерта тя.

Водещи новини

Още новини