Драгомир Стойнев: Плевнелиев е вреден, да се откаже от мандата, Маргарита Попова има подкрепа

  • 19 ноември 2015 13:02

  • 2995
  • 21
Драгомир Стойнев: Плевнелиев е вреден, да се откаже от мандата, Маргарита Попова има подкрепа
© Булфото

Маргарита ПоповаМаргарита Попова Маргарита Стефанова Попова е вицепрезидент на Република България от 2012 г. и бивш министър на е достоен човек, който може да носи мандата на Плевнелиев, ако той се откаже от него, би могла да бъде подкрепена от повечето партии” – това заяви депутатът от Коалиция БСП-Лява България Драгомир СтойневДрагомир Стойнев Драгомир Велков Стойнев е роден на 6 май 1976 г. в Триполи, Либия. Той е икономист, възпитаник на пред Канал 3. Според Стойнев Плевнелиев е вреден и неадекватен, защото когато големите сили търсят сътрудничество с Русия и общи действия срещу тероризма, а в Европа се говори за отмяна на санкции, българският президент прави всичко възможно, за да покаже на българските граждани колко много мрази Русия и колко добър приятел е на американците. „Така той не мисли за бъдещето на българите“, каза още Стойнев.

Народният представител от БСП подчерта, че политиката и изборите се превръщат в борба на технология между отделните политически сили само, за да се задържи властта, а не на борба за идеи. Според него хората вече не се интересуват от политика, защото не се защитават техните интереси, а това вече е проблем на политиците.

Драгомир СтойневДрагомир Стойнев Драгомир Велков Стойнев е роден на 6 май 1976 г. в Триполи, Либия. Той е икономист, възпитаник на е категоричен, че националният ни интерес трябва да бъде водещ, както в политиката, така и в икономиката и енергетиката. „Когато бях министър, от мен видни чужди експерти поискаха да закрия БЕХ. Това няма как да се случи“, категоричен е той и допълни: „Представете си България в момента, ако изграждаше „Южен поток“, строеше „Белене“, 7-ми блок на АЕЦ „Козлодуй“ и „Бургас-Александруполис“. За каква държава щеше да става въпрос“. По неговите думи дори вице-премиерът Румяна Бъчварова е признала, че те са спрени под чужда диктовка. „Това вече е национално предателство. Не може една икономика да се движи само от европейските фондове и затова ние трябва да сме послушни, за да не ни ги спрат“, допълни Стойнев. По повод „Южен поток“ той обясни, че БСП е направило всичко възможно – имало е разрешение за строеж, тръбите са били тук, както и кораби, които да строят по дъното на Черно море, но при служебното правителство и следващото на Бойко Борисов, проектът е спрян. Той е станал и жертва на ситуацията в Украйна, заяви още Стойнев.

Подадох оставка от ИБ на БСП, защото така се носи отговорност

„БСП е в много трудна ситуация. Загубите бяха изключително тежки. Подадох оставка, защото смятам, че това е личен акт и защото така се носи отговорност“, заяви Драгомир Стойнев. Според него сега започва големият проблем в БСП, ръководството се затваря за партията, а партията започва да се затваря в себе си. „Изключително много внимание се обръща на миналото – това е нашата огромна грешка. Основният ни проблем е, че ние не говорим за бъдещето“. Важно е, колкото се може по-бързо да се случи Конгресът, за да се успокои партията “, подчерта той. Според него ключовите думи за новата лява политика трябва да бъдат „икономика” и „работа”, а не социални помощи. „Новата лява политика не трябва да бъде базирана на социалното подпомагане, а на заетостта и работата и как се създават нови работни места“, каза още той.

БСП трябва да има лидер, който да вдъхва доверие и да увлича гражданите

„БСП трябва да има лидер, който да вдъхва доверие, да увлича гражданите, защото без харизматичен лидер не се печелят хората“, коментира Стойнев. Той припомни, че Михаил Миков го е избрал Конгресът, но според него се вижда, че загубите се редуват една след друга. „Смятам, че ни трябва ново лице, зад което да застанем. Оттук нататък за мен е важна партията, да обединим структурите си, да говорим за лява политика - за повече икономика, образование, здравеопазване и екология“, обясни Стойнев. Той е категоричен, че „Позитано“ трябва да бъде естествен център, който да се вслушва в структурите и политиката да тръгва отдолу-нагоре, а не отгоре да се казва какво трябва да се случи и да се наказват партийните съмишленици на местно ниво.
 

Последвайте канала на

Novini.bg
2995 21

Свързани новини

Коментари 21

Добави коментар

2015.11.25 | 14:31

20
Ало анонимник ти кой беше че да казваш кой е вреден ве,руска подлого.Един полситик да вземе Българска позиция и всички подлоги на кремъл ревнаха срещу него.Ти какво направи ми кажи като беше един прост пощальон.Отивай си в умрялата партия БСП и си заврете задниците от зад че сте се смириса ли толкова много че никой вече не гласува за вас.

2015.11.25 | 14:31

21
Тоя смешник-цървул взема турска политика! Българската от 26 години НИКОЙ от нашите чучела-политици НИКОГА НЕ Е ЗАЕМАЛ!
МА МА МА МА МА ТИ ДА ЕВА ПЕЛТЕК ПРОСТ

2015.11.25 | 14:31

19
КО КО КО КО КО КОМУНИСТ ЛИ Е ОБЕСИ ГО ВЕДНАГА
МА МА МА МА МА ТИ ДА ЕВА ПЕЛТЕК ПРОСТ

2015.11.25 | 14:31

18
КО КО КО КО КО КОМУНИСТ ЛИ Е ОБЕСИ ГО ВЕДНАГА
МА МА МА МА МА ТИ ДА ЕВА ПЕЛТЕК ПРОСТ

2015.11.25 | 14:31

17
КО КО КО КО КО КОМУНИСТ ЛИ Е ОБЕСИ ГО ВЕДНАГА

2015.11.25 | 14:31

16
Най добрия комунист е мъртвия

2015.11.25 | 14:31

14
ко ко ко ко ко ко ко комунист ли е обеси го веднага

2015.11.25 | 14:31

15
Кой е комунист?
ot burgas

2015.11.25 | 14:31

13
dolen chervei
Саси

2015.11.25 | 14:31

12
Плевнелиев е слаб президент. Той не умее да защитава и работи за националните интереси!

2015.11.20 | 07:50

4
Какъв президент, тоя омърси институцията като никой досега, дори и в целия свят! Пак сме първи в лайната!

2015.11.25 | 14:30

11
Драгооо, и ти си една мурва гадна! Кого хвалиш бе, подлого краварска? Тоя ли продажен съсел Попова, тая мижитурка на конци ли бе? Я си е*** и ти.
КУКУРИГУУУУ

2015.11.25 | 14:30

10
БАСИ ШАПШАЛА

Добави коментар

Водещи новини