Москва: Ще отговорим на евроинтеграцията на Киев

gettyimages
share

Русия ще предприеме защитни мерки, ако икономиката на страната бъде заплашена от асоциирането на Украйна с Европейския съюз, каза Дмитрий Медведев, пише газета.ру.

Премиерът на най-голямата по територия държава в света обяви, че Москва обективно оценява негативните последици от подписания между председателя на Съвета на Европа Херман ван Ромпой и премиера на Украйна Арсений Яценюк документ. "Смятаме, че съществуват сериозни рискове най-вече в областта на санитарния контрол. Ето защо ние водим преговори с ЕС и нашите партньори от Организацията на независимите държави и при определени обстоятелства ще предприемем съответните действия", посочи Медведев.

Руският министър-председател отбеляза, че защитни мерки може да бъдат предприети и срещу Молдова. Киев и Кишинев подписаха споразуменията за асоцииране с ЕС на 21 юни 2014 г.

Изказването на Медведев дойде малко след като украинският му колега обяви, че Киев смята да въведе санкции срещу руски физически и юридически лица, подкрепящи сепаратистите в източната част на страната.

Водещи новини

Още новини