Русия: Заплахите от САЩ и съюзниците им се засилват

Getty Images/Guliver
share

Москва среща засилващи се заплахи от страна на САЩ и съюзниците им, които се опитват да намалят влиянието на Русия върху Украйна, заяви днес заместник-ръководителят на руската Федерална служба за сигурност Александър Малeванний, цитиран от Ройтерс.

"Наблюдава се рязко увеличение на външните заплахи към държавата. Законното желание на народите на Крим и източните райони на Украйна да бъдат с Русия предизвиква истерия у САЩ и съюзниците им. Те предприемат действия за деструктивно въздействие върху социално-политическата и икономическата ситуация в страната ни", заяви Малеванний, заместник-ръководител на ФСС по борбата с тероризма и защитата на конституционния строй, цитиран от ИТАР-ТАСС.

Малеванний говори на церемония по представяне на руския президент на висши офицери по случай назначаването им на нови длъжности.

Той подчерта, че западните страни демонстрират "стремеж да отслабят влиянието на Русия в жизненоважно за нея пространство". "При тези условия ние разработваме и извършваме настъпателни контраразузнавателни и разузнавателни мерки за пресичане на подобни стремежи", каза Малеванний и увери президента, че ФСС "изпълнява задачата да осигури надеждна защита на гражданите на Руската федерация, включително в новия Кримски федерален окръг, срещу проникването на радикални и екстремистки елементи".

Водещи новини

Още новини