Приемат новата Конституция на Крим без референдум (обновена)

  • 31 март 2014 10:08

  • 1696
  • 3
Приемат новата Конституция на Крим без референдум (обновена)
© gettyimages

Конституцията на Крим, която ще определи статута на едностранно присъединилата към Москва област като част от Руската федерация, ще бъде готова до 10 април, предаде УНИАН.

Според заместник-председателя на парламента на Крим Григорий Йофе заяви, че основният закон за положението на черноморския полуостров може да бъде готов до края на следващата седмица. В същото време депутатът подчерта, че новата Конституция може да бъде одобрена само от органа на законодателна власт. "Не може и да става дума за референдум", каза той и подчерта, че допитването до народа по въпроса за основния закон  е псевдодемокрация.

След референдум на 16 март 2014 г. Крим се отцепи от Украйна и се провъзгласи за част от Русия. Този ход предизвика изостряне на отношенията между Москва и Запада, който подкрепя териториалната цялост на Украйна. Кримският проблем бе обсъждан снощи от външните министри на САЩ Джон Кери. По време на продължилите четири часа преговори дипломатите се разбраха да търсят допирни точки за излизане от кризата. Кери и Лавров са стигнали до съгласие по въпросите за федерализацията на Украйна и зачитането на правата на малцинствата, предаде ИТАР-ТАСС.

С същото време УНИАН съобщи, че количеството руски военни по украинската граница е значително по-малко в сравнение с предишните дни. Днес също от министерството на отбраната в Москва заявиха, че първият набор, който ще служи в руската армия ще бъде призован през 2015 г., а първите жители на Крим, които ще служат в невралгичния руски район Северен Кавказ, ще започнат да отбиват военната си служба в Чечения и другите размирни райони през 2017 г. 

По-късно делегация на руското правителство, водена от Дмитрий МедведевДмитрий МедведевДмитрий Медведев - трети президент на Русия, роден на 14 септември 1965 г. в Ленинград, сега, пристигна в столицата на Крим Симферопол. Там членове на кабинета в Москва ще обсъдят развитието на областта.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1696 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
za rysia samo dobro.

2014.04.22 | 16:03

3
bravo slava na rysia i neinia narod ,kakvito i da sa po dobri sa ot balgarite nekaradnici .
Важно!

2014.04.22 | 16:03

2
Хора за нищо на света не ходете да работите на Елените!!! На Елените не плащат и се държат отвратително с работниците(персонала)освен това не ти дават да се храниш,на всякъде са поставили камери и те следят като затворник и те настаняват в общежитие без никакви условия за живеене!

2014.04.02 | 12:07

1
Абе малоумник,вече ти излязоха еленски рога.Еленският рогач!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини