Киев: Павета по милиционери. Гранати по демонстранти (гледайте тук)

Булфото
share

Слухове за изпращане на танкове в Киев повишиха напрежението в Украйна.

Медии в страната публикуваха информация, че Министерството на отбраната планира да изпрати шест военни машини в столицата на страната, която от месеци е разтърсвана от вълнения. От силовото ведомство потвърдиха информация за подготвянето на ешелона. В същото време военните подчертаха, че става дума за изпращане на машините в пристанището Одеса, където те ще бъдат претопени, предаде Нюзру. Припомняме, силите на МВР вчера използва бронетранспортьори срещу протестиращите в центъра на Киев. Има данни за проблеми с комуникациите в Киев. Съобщава се за прекъсната връзка с нета и заглушаване на мобилни телефони.
Между демонстрантите и кордоните на милицията е издигната димна завеса. Опонентите на властта са запалили автомобилни гуми.

Днес радикални елементи замерваха милиционерите с павета. Част от протестиращите се опитаха да ги спрат с думите: Спрете, Виталий Кличко отиде при тях. Световният шампион по бокс и лидера на партията Украински демократически алианс за реформи (УДАР) отиде да преговоря с представители на МВР, които отговориха със светлинни гранати. Разговорите между властта и опозицията ще продължат според официалните данни до 20 часа българско време. По обяд депутати внесоха в парламента проект, който цели да  отмени законите, заради които избухнаха вълненията. Върховната рада на 16 януари прие ограничения в събиранията на гражданите и забрани публикациите в интернет срещу високопоставени служители.
 

 


 

Водещи новини

Още новини