Меркел не смята, че трябва да има санкции за Киев

  • 23 януари 2014 19:31

  • 1426
  • 2
Меркел не смята, че трябва да има санкции за Киев
© Getty Images/Guliver

Канцлерът Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се е решила, че не е на дневен ред налагането на нови санкции срещу Украйна заради смъртта на демонстранти в Киев, предаде АФП.

Но тя разкритикува остро властта в Киев: "Очакваме да осигурите основните човешки права на народа си, да защитавате живота на гражданите и да не употребявате сила срещу тях."

Шефът на Европарламента Мартин ШулцМартин Шулц Мартин Шулц – германски политик, председател на Европейския парламент Мартин Шулц е роден обаче предупреди, че санкции ще има, ако сблъсъците в Киев продължават. И оцени мотивите за завоя на президента Виктор Янукович към Русия, вместо към ЕС, като "малки парични и газови проблеми с големи политически последствия".

"Шокирани сме от бързия ръст на насилието в Украйна. Остро осъждаме всичките му форми и призоваваме всички замесени страни да се въздържат", призова лидерът на евросоциалистите Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1426 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
rrrrrrrrrr

2014.01.24 | 18:25

2
ave pedali 6to ne mi puskate ve4e 2 komentara

2014.01.24 | 18:20

1
МАРТИН ШУЛЦ ДА СИ ГЛЕДА РАБОТА, СКОРО СИ ЗАМИНАВА. НЕКАДЪРНИК

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини