В Австралия ексхумираха тяло, за да се опитат да разбулят мистерия от миналия век

Getty (архив)
share

Австралийски полицаи ексхумираха мъжко тяло, за да се опитат да хвърлят светлина върху мистерия, която вълнува страната от миналия век, предаде Би Би Си.

Тялото е било открито в района на южния град Съмъртън в началото на декември 1948 г. Тогава случаен минувач е видял дървен надгробен паметник с надпис: Мъж от Съмъртън 1 декември 1948 г.

"Към днешна дата не са установени нито самоличността на покойния, нито причината за неговата кончина", посочи още британската медийна корпорация.

"Относно това кой е мъжът съществуват няколко версии. Най-популярните са, че той е бил шпионин на социалистическа държава или отхвърлен любовник", продължи своя разказ Би Би Си.

"Най-разпространеното предположение за кончината на човека е, че той е бил отровен", допълни медията.

Съдебни медици казаха, че са извадени няколко кости и останките са изпратени в лаборатория за анализи. Експертите посочиха обаче, че установяването на самоличността вероятно ще бъде затруднено. "В този случай извличането на генетичен материал няма да бъде лесна задача. Процесът ще бъде затруден и от това, че преди погребението тялото е било балсамирано и това може да е унищожило голяма част от неговата дезоксирибонуклеинова киселина (ДНК)", посочиха специалистите.

Ексхумираха тялото на Франсиско Франко от мавзолея в Долината на падналите

Водещи новини

Още новини