Руски и китайски бойни кораби проведоха стрелби в Японско море в рамките на учението „Океан-2024“

gettyimages
share

Кораби на китайските и руските военноморски сили проведоха артилерийски стрелби в Японско море в рамките на учение“, съобщи руското Министерство на отбраната, цитирано от ТАСС.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 14566

 „Корабите на ВМС на Русия и ВМС на Китай в Японско море извършиха артилерийски стрелби по морски и въздушни цели по време на стратегическото командно-щабно учение „Океан-2024“, се казва в съобщението.

Руско-китайският отряд бойни кораби тренират плаване в различни формации, организирайки противовъздушна отбрана, както и такава срещу подводници и мини. Действайки под единно управление, екипажите на корабите са отразили въздушна атака на макет на противников самолет, преминали са минно опасен район и са унищожили плаваща морска мина.

Руски експерт по външната политика настоява Путин да „втвърди“ политиката си за ядреното оръжие

Руските и китайски моряци също са се обучавали за борба с високоскоростни безекипажни катери, безпилотни летателни апарати и са провели нощни стрелби по морски цели.

Съвместният руско-китайски отряд бойни кораби включва три корвети и спомагателни кораби на Тихоокеанския флот, а от страна на Китай са задействани два ескадрени миноносци, фрегата и снабдителен кораб.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 14566

Водещи новини

Още новини