Крал Чарлз III посети малка шотландска църква до "Балморал" на втората годишнина от смъртта на Елизабет II

Getty images
share

Британският крал Чарлз III посети църква близо до замъка "Балморал" в Шотландия, за да се помоли и да почете паметта на майка си кралица Елизабет II на втората годишнина от нейната смърт, предадоха ДПА и Пи Ей медия, цитирани от БТА.

Всичко по темата:
Смъртта на кралица Елизабет II и новият престолонаследник 234

Крал Чарлз и кралица Камила пристигнаха в малката църква "Крати Кърк", която покойната кралица често е посещавала.

Кралят бе забелязан в 11:25 часа местно време на задната седалка на държавното "Бентли" в цвят бордо заедно с Камила на път към мястото за поклонение. Камила, облечена в зелено сако с ревери от червен и зелен тартан и зелена шапка, украсена с перо, се усмихваше на очакващите я фотографи и снимачни екипи, докато държеше дамската си чанта в скута си.

Кралят, който имаше розово цвете в ревера на сивото си сако, оправяше маншетите си, докато се подготвяше за службата.

75-годишният крал Чарлз е отседнал в имението си в Абърдийншър в Шотландия, където на 8 септември 2022 г. кралицата почина на 96-годишна възраст.

Втората година от управлението му беше изпълнена с лични предизвикателства и бе белязана от здравословни проблеми - диагнозата рак на него и на принцесата на Уелс Кейт Мидълтън.

По повод годишнината бяха отдадени почести на покойната кралица, като министър-председателят Киър Стармър изрази признателност към "70-те славни години на нейното управление".

Нова смърт в британското кралско семейство!

"Днес се навършват две години от кончината на кралица Елизабет II", заяви Стармър в съобщение, публикувано в социалните мрежи. "Отдадеността на покойната кралица към Обединеното кралство и Общността на нациите ни научи, че пред каквито и предизвикателства да е изправена страната ни, стойността на службата винаги е непреходна", каза той.

"През 70-те славни години на своето управление тя беше в центъра на живота на тази нация. Днес ние почитаме паметта ѝ", подчерта Стармър.

Всичко по темата:
Смъртта на кралица Елизабет II и новият престолонаследник 234

Водещи новини

Още новини