Продажбите на дребно във Великобритания спадат за трети пореден месец

Getty Images
share

Обемът на продажбите на дребно във Великобритания намалява за трети пореден месец през август, но темпът на понижeние се забавя. Това сочат данните от проучване на Британската индустриална конфедерация (CBI), публикувани днес и цитирани от ДПА. 

По-голяма част от компаниите за търговия на дребно, участвали в проучването, отчитат спад на продажбите си през този месец. Броят им обаче намалява спрямо юли, отбелязват авторите на изследването.

Британската икономика е нараснала с 0,6 на сто между април и юни

Фирмите са посочили, че продажбите им на дребно през август са "слаби", като вероятно тази тенденция ще се запази и през септември. Те обаче очакват забавяне при спада на продажбите през идния месец. Въпреки това съществена част от компаниите за търговия на дребно отбелязват, че вероятно през идните 12 месеца ще ограничат инвестициите в бизнеса си. 

Продължава да намалява и заетостта в сектора на търговията на дребно. Повече от фирмите, участвали в проучването, посочват, че по-скоро са принудени да съкращават служители, отколкото да назначават, отбелязва БТА.

 

Водещи новини

Още новини