В САЩ продажбите на дребно през май остават под очакванията

  • 18 юни 2024 18:05

  • 418
  • 2
В САЩ продажбите на дребно през май остават под очакванията
© Getty Images/Guliver

Продажбите на дребно в САЩ са били по-слаби през миналия месец, тъй като американските потребители продължават да са изправени пред относително висока инфлация, предаде Си Ен Би Си.

Продажбата на стоки и услуги на крайните потребители в САЩ са се повишили с едва 0,1 на сто през май на месечна база, сочат сезонно изгладените данни на Бюрото за преброяване на населението на САЩ (Census Bureau). Анкета, изготвена от "Дау Джоунс" (Dow Jones), прогнозираше ръст с 0,2 на сто.

Данните за април обаче бяха ревизирани надолу от първоначално отчетения нулев растеж до спад с 0,2 на сто.

Продажбите на дребно в Италия през април неочаквано се понижиха

Без да се вземат продажбите на автомобили обаче, американските продажби на дребно бележат спад с 0,1 на сто през май в сравнение с април, спрямо очакваното увеличение с 0,2 на сто.

На годишна база през май продажбите на дребно в САЩ са нараснали с 2,3 на сто спрямо 2,7 на сто през април.

Намаляването на цените на бензина е допринесло за спада на продажбите по бензиноколонките – с 2 на сто през май, отнесено към април, отбелязва БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
418 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.06.18 | 21:27

2
Разпродажба! Преносимият мини климатик охлажда, овлажнява и освежава. Безшумен и преносим, можете да го вземете на работа или на плажа, перфектно и бързо охлажда стаята. Много хубава цена----> use.my/arctik

2024.06.18 | 18:33

1
Не ви щем лъскавите и некачествени стоки. Не ви щем пръднята /газа/ отвъд океана. Не ви щем морала. Не ви щем стандартите за кисело млеко, оти ние сме създали това истинско млеко. Не ви щем допълнителните родители, освен мама и тати. Не ви щем наркотиците. Не ви щем неправителствените организации. Не щем да ми диктувате с кой ще съм приятел и с кой не. Не ви щем историята, която ни пренаписвате. Абе, с две думи — НЕ ВИ ЩЕМ.

Добави коментар

Водещи новини