12-годишни деца ще бъдат изправени пред съда заради масовите безредици във Великобритания

Novini.bg/Canva
share

Деца на по 12 години се очаква да се явят в съда, в момент, когато продължават да бъдат повдигани обвинения срещу заподозрени във връзка с масовите обществени безредици във Великобритания, предаде ДПА.

В съда вчера се яви и Люси Конъли, съпруга на консервативния градски съветник от Западен Нортамптъншир Реймънд Конъли, която е обвинена, че е насърчавала хора в социалните мрежи да нападат хотели, в които са настанени лица, търсещи убежище. Тя е написала публикацията в „Екс“ в деня, когато три момичета бяха смъртоносно намушкани в Саутпорт.

Заради продължаващите протести: Британският премиер отмени лятната си почивка

От Кралската прокуратура заявиха, че на двама 12-годишни са повдигнати обвинения във връзка с агресивни безредици, като се очаква един от тях да се яви пред Ливърпулския съд за малолетни, а другият пред Магистратския съд в Манчестър.

Смята се, че те са най-младите явили се пред съд във връзка с безредиците.

Също в Манчестър, 31-годишният Найъл Чарнък е признал, че е хвърлил запалителна бомба по полицията по време на „позорни безредици“ в центъра на Болтън на 4 август.

41-годишен мъж беше осъден на 2 години и 8 месеца затвор от Кралския съд в Шефилд, защото е участвал в размириците пред хотел, в който са настанени бежанци, в Ротърхам.

Рики Хардман, който управлява транспортна фирма, беше арестуван, след като в национален вестник беше публикувана снимка от безредиците на 4 август, на която се вижда как той размахва дървен прът.

В кралския съд в Тисайд, юноша беше осъден на задържане от 18 месеца, тъй като е бил видят да „празнува“ след като е хвърлил камък по полицейски служител.

18-годишният Коул Стюарт е един от около тридесетте души, които на 5 август се бяха събрали пред джамия в града.

Стюарт е бил видян да троши голям камък на малки камъчета, с които е замерил полицията, а по-късно е бил видян да „празнува с ръце във въздуха“, когато едно от камъчетата уцелва полицай в ръката.

Досега са били арестувани 927 души, а на 466 души са били повдигнати обвинения във връзка с неотдавнашните безредици, каза днес говорител на Националния съвет на полицейските началници (НСПН).

Според Кралската прокуратура към днешна дата на 273 души са с повдигнати обвинения във връзка с безредиците, а данните на НСПН са по-високи, защото в тях влизат и обвиненията, повдигнати единствено от полицията, без участието на Кралската прокуратура.

Водещи новини

Още новини