Нидерландия се събужда без проблеми след компютърния срив

pixabay
share

На сутринта след глобалния ИТ срив ситуацията в Нидерландия изглежда спокойна и най-големите проблеми са отстранени. Според нидерландския сайт nu.nl повечето самолети отново летят.

Нидерландските летища "Схипхол" и "Айндховен" снощи съобщиха, че се очаква днес всичко да се възобнови. Въпреки това от летище "Схипхол" се опасяват от закъснения и отмяна на полети през уикенда в резултат на смущенията.

Но ситуацията не изглежда толкова тежка. Най-голямото нидерландско летище съобщава само за няколко закъснения и отменени полети. Въпреки това се наблюдават много промени на изходите, предаде БТА.

Светът бавно се възстановява след глобалния хаос

Летище "Схипхол" отправи призив към пътуващите тази събота: „Очакваме натоварен ден поради летните отпуски. Съветваме пътниците да следят актуалната информация за полетите си“. Според информация на телевизионния канал "Ен О Ес" (NOS) вчера на летище "Схипхол" около 200 полета са били отменени, а близо 150 полета са имали закъснение. На летище "Айндховен" пътниците е трябвало да бъдат регистрирани само ръчно, както и някои от полетите на летище "Ротердам-Хага". И на двете летища са се образували дълги опашки и закъснения.

На летище "Айндховен" днес всичко изглежда нормално. Много по-малкото летище е възстановило системите си и първите полети са излетели тази сутрин без никакви проблеми. Затова се очаква пътниците там да не изпитат повече неудобства от глобалния компютърен срив.

Засега летище "Ротердам-Хага" не съобщава за проблеми със системите. Полетите тази сутрин излитат и пристигат нормално. Изглежда, че и там е настъпило спокойствие, отбелязва нидерландският сайт.

Водещи новини

Още новини