Шолц посети пострадал от наводнения регион в Южна Германия

gettyimages
share

Германският канцлер Олаф Шолц и министърката на вътрешните работи Нанси Фезер пристигнаха в южния германски регион Горна Бавария, който се опитва да се справи с последиците от сериозни наводнения, предаде ДПА.

Заедно с премиера на Бавария на ниво провинция Маркус Зьодер, те възнамеряват да получат представа за обстановката на място в град Райхертсхофен, който бе наводнен от огромно количество вода вчера.

В разговор с местни политици Фезер изрази шок от смъртта на пожарникар при спасителна операция. "Това, което се случи, наистина е ужасно", заяви тя днес. "То показва, колко опасни са тези операции", добави министърката, пише БТА.

Продължава борбата с наводненията в Германия

Фезер каза още, че е била впечатлена от това колко добре работят службите заедно. По думите ѝ тя смята, че "са били научени уроците от долината Ар, и че координацията и сътрудничеството работят много по-добре".

Фезер визираше сериозните наводнения в долината Ар през юли 2021 г., при които загинаха повече от 180 души и хиляди други загубиха домовете си, посочва ДПА.

Водещи новини

Още новини