Открита е пета жертва на наводненията в Германия

  • 04 юни 2024 14:27

  • 1016
  • 1
Открита е пета жертва на наводненията в Германия
© Getty Images/Guliver

Тялото на жена е открито в автомобил, потънал в придошлите след проливните дъждове в Бавария води, съобщи полицията. Така броят на потвърдените смъртни случаи поради наводненията в южната част на Германия достигна до петима души, съобщи Асошиейтед прес.

Продължителният проливен дъжд в региона доведе до наводнения в края на миналата седмица. Макар и ситуацията в югозападната част на Германия да се подобри, в части от Бавария, особено по поречието на Дунав и в района на Розенхайм (на река Ин – бел. ред.), равнището на водата остава високо. Някои основни железопътни линии, включително  водещи към Мюнхен, са останали блокирани.

Телата на четирима загинали поради наводненията бяха открити вчера и завчера, трима от тях в наводнено мазе.

Най-малко четирима загинали от наводненията в Германия

Полицията обяви днес, че петата жертва е открита край малкия град Маркт Ретенбах. Вчера жената най-вероятно не е обърнала внимание на бариерите, блокиращи наводнен път, а след това се е плъзнала в наводнено поле. Тя е успяла да се обади на спешните служби и да им разкаже, че колата ѝ се пълни с вода. По-късно спасителите успяват да открият потопения автомобил и да извадят тялото ѝ от него, отбелязва БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1016 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.06.04 | 14:54

1
Съпрyгът ми и аз свaлиxме излишнитe килoгpами бeз диeтa и cпopт и самo за две сeдмици. Най-ефeктивното лeкаpcтвo, което помогна на милиoни и ще ви пoмогнe:----> shorter.me/keto

Добави коментар

Водещи новини