В Лондон започва двудневна конференция за възстановяването на Украйна

Getty Images
share

Британският министър-председател Риши Сунак ще представи днес голям пакет от мерки за Украйна, включващ допълнителни гаранции в размер на 3 милиарда долара за отпускане на заеми от Световната банка, предаде Ройтерс.

В началото на двудневната конференция за възстановяването на Украйна в Лондон Сунак ще представи пакета, който ще включва и 240 милиона британски лири (306 милиона долара) двустранна помощ и разширяване на британските международни инвестиции в Украйна.

Великобритания е един от основните поддръжници на Украйна, откакто Русия започна пълномащабната си инвазия през февруари миналата година, и Сунак се надява, че конференцията ще затвърди позициите на Лондон, като същевременно ще насърчи частния сектор да направи повече за възстановяването, пише БТА.

Украйна иска 40 млрд. долара за "Зелен план Маршал"

"Заедно с нашите съюзници ние ще продължим да подкрепяме отбраната на Украйна и контранастъплението и ще бъдем с Украйна толкова дълго, колкото е необходимо, докато тя продължава да печели тази война", ще каже Сунак на конференцията според откъси от речта му, публикувани от неговата канцелария.

Водещи новини

Още новини