"Таймс": България ще помага на Риши Сунак да спре нелегалната имиграция

  • 01 юни 2023 12:05

  • 625
  • 1
"Таймс": България ще помага на Риши Сунак да спре нелегалната имиграция
© Novini.bg/ Canva

България ще помага на Риши СунакРиши СунакРиши Сунак – британски икономист и политик. Риши Сунак е роден на 12 май 1980 г. в Саутхемпшир, да спре нелегалната имиграция - под това заглавие вестник „Таймс“ информира за подготвяно ново сътрудничество между Лондон и София за справяне с трафикантите на хора.

Всичко по темата:
Мигрантска криза 1546

Великобритания се насочва към България и Турция в усилията си да се справи с кризата с малките лодки през Ламанша, като Риши СунакРиши СунакРиши Сунак – британски икономист и политик. Риши Сунак е роден на 12 май 1980 г. в Саутхемпшир, ще призове в Молдова европейските лидери на срещата на Европейската политическа общност да превърнат нелегалната имиграция в свой основен приоритет, пише „Таймс“.

Великобритания стартира информационна кампания за възпиране на вълната от албански мигранти

Повече от 1 000 000 сирийски и афганистански бежанци обмислят да напуснат Турция тази година след земетресението през февруари и възобновяването на депортирането в Афганистан, според Министерството на вътрешните работи. Очаква се повечето от тях да се опитат да пътуват до Западна Европа, включително Великобритания.

Граничните сили също са получили доказателства, че Турция се е превърнала в основен център за производство на лодки, използвани от трафиканти на хора, превозващи мигранти през Ламанша, съобщава “Таймс“. До момента тези лодки са се произвеждали основно в Китай. 

Сунак ще обяви в Кишинев ново партньорство с България за засилване на обмена на разузнавателна информация между Националната агенция за престъпност и българската полиция за организираните престъпни групи, които прехвърлят контрабандно оборудване за лодки и хора през границата. 

Поверителен документ: Мигрантите в ЕС не се разпределят пропорционално

Вестникът отбелязва, че България се превърна в ключов пункт за влизане в ЕС както за банди, докарващи лодки и двигатели от Турция, така и за мигранти, след мерките срещу преминаването на Егейско море в Гърция. От "Даунинг стрийт" заявиха, че новото споразумение ще помогне на България да "унищожи бизнес модела" на престъпниците.

“Таймс“ посочва, че българската гранична полиция е предотвратила 11 000 нелегални влизания през границата с Турция от януари насам, което е с 40% повече спрямо същия период на миналата година.

Българската гранична полиция е предотвратила 11 000 нелегални влизания през границата си с Турция от януари насам, което е с 40% повече спрямо същия период на миналата година.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
625 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Калика

2023.06.05 | 00:52

1
Докато ги приемате с отворени обятия, храните , обличате, джобни пари и т.н. това няма да спре!!!!А нас ни правите на глупаци!!!!!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини