И Киев, и Москва твърдят, че войските им бележат успехи в района на Бахмут

Getty Images
share

Украйна съобщи днес, че нейните войски продължават да напредват по фланговете на град Бахмут, въпреки че "интензивността" на действията им е спаднала, а Русия изпраща в района още сили, предаде Ройтерс.

В събота Русия заяви, че е превзела изцяло Бахмут, но украински официални лица продължават да твърдят, че силите на Киев все още контролират малка част от града.

Заместник-министърът на отбраната Ханна Маляр днес повтори, че Украйна има, макар и малко, войсково присъствие в самия град.

"Чрез движението ни по фланговете - на север и на юг - успяваме да унищожим врага", каза тя по телевизията. "Чрез придвижване по фланговете и заемане на определени височини там, нашите въоръжени сили направиха много трудно оставането на врага в града".

"Ние все още напредваме, но интензивността малко намаля. Ако говорим за северната част на страната, там има много по-малко активни действия. Ако говорим за юг, ние напредваме и отбраната на Бахмут като град напълно е изпълнила военната си цел", пише БТА.

Киев твърди, че отбраната на Бахмут продължава

Ройтерс не успя да потвърди тази информация през независими източници, посочва агенцията.

Междувременно създателят на руската частна военна компания "Вагнер" Евгений Пригожин днес заяви, че неговите подразделения ще напуснат Бахмут, за който в събота заявиха, че са превзели, от 25 май до 1 юни.

Водещи новини

Още новини