Пригожин омаловажи ролята на руската армия в превземането на Бахмут, за което съобщи Москва

  • 21 май 2023 17:16

  • 1419
  • 18
Пригожин омаловажи ролята на руската армия в превземането на Бахмут, за което съобщи Москва
© YouTube

Основателят на руската частна военна компания "Вагнер" Евгений Пригожин омаловажи ролята на руската редовна армия за превземането на Бахмут, източния украински град, над който Москва твърди, че е установила контрол, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13591

"При превземането на Артьомовск практически никой от армията не ни помогна", заяви Пригожин в аудиообръщение, разпространено от пресслужбата му, използвайки съветското име на Бахмут, което е Артьомовск.

Киев отрича Русия да е установила пълен контрол над Бахмут и твърди, че украинските войски са обкръжили частично града.

Зеленски на срещата на Г-7: Към днешна дата Бахмут не е окупиран от Русия

Бойците на "Вагнер" от дълго време са авангардът на руските сили, участващи в битката за Бахмут.

В същото обръщение Пригожин похвали отделните подразделения на руската армия и отново разкритикува ръководството на руското министерство на отбраната, което той обвини, че пречи на военните действия с некомпетентността си.

По-рано днес ведомството заяви, че руските войски са приключили с "освобождаването" на Бахмут, и отдаде най-голяма заслуга за това на щурмовите части на "Вагнер", добавяйки, че своя принос са дали и военновъздушните сили и артилерийските подразделения на редовната армия.

Москва обяви, че е превзела Бахмут

Министерството посочи и че руските войски са разрушили мост, използван от украинските сили, за да вкарват подкрепления в Бахмут, а също и украински склад за боеприпаси.

Изнесените данни не могат да бъдат проверени.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1419 18

Свързани новини

Коментари 18

Добави коментар
Ukraina55

2023.05.22 | 15:00

18
Пригожни лайното което си мисли че е превзел Бахмут а лежи във окопа със насрани гащи и реве от страх ха ха ха.Пригожни проститутката на Путкин травестита ха ха ха.Лайното Пригожни.
Ukraina55

2023.05.22 | 09:21

16
Пригожни лъжите ти нямат краи скапан лайнар,ако бяхте превзели Бахмут нямаше да лежите във калта със насрани гащи а щяхте да се разхождате по улиците на Бахмут скапан лъжец мръсен.Лъжитети Пригожни лайно мръсно нямат граници скапан буклук мръсен,долен лъжец скапан.Вече никои не вярва на мръсните ти лъжи скапано лайно мръсно ха ха ха.Пригожни лайното лъже като за световно.
Емѝ...

2023.05.22 | 13:27

17
Духам на цигани и копейки!!! Аз съм хомосексуалист-джендър на издръжка от американското посолство!!!
!!!

2023.05.21 | 18:49

8
Пригожин е много прав. Официалната руска армия, няма победи в тази война. Заслугата за превземането на Бахмут е изцяло благодарение усилията на "Вагнер" . Тук подчертавам - въпреки колегиалните действия на руските въоръжени сили, които дори не искаха да подпомогнат технически и логистично изпадналите в необходимост наемници. Очертава се интересен сценарий. "Вагнеровци" в момента , в който "предоставят" Бахмут на руските сили, все едно го подаряват обратно на украйнците. Септември '22 -ра, точно така се развиха събитията с Харков, сега нещата са на път да се повторят с Бахмут. Руската армия просто не става за нищо. Ако не бяха , кадировците, бурятите и "Вагнер" , досега да са отстъпили напълно.
kamikadze

2023.05.21 | 19:30

15
Не си прав, Руската армия има много победи, дори героични и неравностойни боеве във тази война ... Като се почне от самото начало - битките на леко-екипираните полицейски части и полицейски спецназ. Като минем през оттеглянето с минимални дори и цивилни жертви, оградени подразделения, пробили си със бой път, и тн. Ахмат ако не бяха опитните бойци от ЛДНР да ги спират в началото, после и ги обучиха, сега воюват заедно - да са история ... Леко въоръжени бойци обучени за близък бой се врязват фанатично в окрепени райони, оборудвани с тежки картечни гнезда, танкове и артилерия ... Толкова много Руски подразделения си спечелиха и знамена и слава, и скръб до сега през тази война ... Да не забравяме и Авиацията - толкова успехи, геройства и лични загуби ...
!!!

2023.05.21 | 19:18

14
Осъзнаваш, че визираш събития от преди почти година, нали? Освен това, до голяма степен това бяха "инерционни" действия на бързо затихващия блицкриг на Русия. Спекулативни са и твърденията, че битката за въпросните области беше с преобладаваща колаборация на военни формирования на новосформираната Луганска република, твърдяща че нейни подразделения са понесли основната тежест при завземането. Трето - украйнската армия все още не беше превъзмогнала шока от многоцентровото нападение от различни посоки и концентрираше войски, разбиващи отстъпващия от Киевсо направление, руски конвой, държейки други направления неприоритетни.
Z Z Z Z Z

2023.05.21 | 18:52

9
Глупости! А кой превзе Северодонецк, Лисичанск? Пригожин понякога говори пълни глупости, той гледа в една точка от картата, докато руската армия гледа цял фронт и много по-мащабни неща са там.

2023.05.21 | 19:10

13
Olga's Dance Hall Girls White Slaves of Chinatown Olga's House of Shame Olga's Girls Mme. Olga's Massage Parlor roman polanski 1969 ekel korridor szene aus olga girls 1964

2023.05.21 | 19:02

12
кой би се захванал с поревика на : регистрираните благотворителни по граждански кодекс "учреждения" , проверка на разпределението на средства вътре тях, проверка на знаменитите ни обществени личности като ползващите се от пълен или ограничен имунитет лица ? Вие ?
kamikadze

2023.05.21 | 19:00

11
Пригожин е прав - Бахмут го превзеха Вагнер, имаха доста проблеми по-фланговете, които ги пазиха военни от Руската армия. Не еднократно, през тези 224 дни - се налагаше Вагнер да подпомагат фланговете и да спират ВСУ. Имаха и доста проблеми с амунициите Вагнер ... За справка - ЧВК Вагнер освен Штурмови отряди - по-същество взводове, окомплектовани със автоматчици, картечари и снайперисти, разполага със всички видове войски, техника и специалисти, необходими за водене на самостоятелни бойни действия. Освен стратегическа авиация. В това число : инжинерни, химически, РЕБ, тилови, свързочни, мотострелкови, миньори, и тн. ЧВК Вагнер има своя лека и тежка артилерия вкл. РЗСО, леки и товарни автомобили, БМП, БТР, Танкове, Армейска и Тактическа авиация, в това число - транспортни и щурмови хеликоптери, изстребители, армейски бомбардировачи и многофункционална авиация. Имат и Тежки Огнеметни Системи - ТОС-1А ... Фланговете им прикриваха Мото-стрелкови и Десантни войски от Руската Армия.
PaulaFox

2023.05.21 | 18:59

10
❤️Играя нова ceкс игра 18+) Не мога да се справя с нея, много трудно) Кой е играл, помогнете ми ➤ Ja.cat/xgams
Z Z Z Z Z

2023.05.21 | 18:47

7
Позора на укропите и НАТО е пълен! Нито един руски войник не е бил в Артьомовск! Били са се само в Вагнер и при това са позорно победени хахаха

2023.05.21 | 18:36

6
С У К А Б Л Я Т Ь

2023.05.21 | 18:29

5
mnogo e prav tozi grad e prevzet izcialo ot majkarite ot vagner a ne ot putinskite meki kitki.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини