Ген. Попов: Когато руснаците влязат в Киев, войната ще стане ужасна-съпротивата ще е голяма, възможно е гражданите да победят

Кадър NOVA
share

Когато воюваш с мирни граждани, войната става ужасна. Тогава става въпрос кой ще издържи психически на този ужас. Културата на руската армия е следната: тя трябва да защитава Русия, врагът винаги е изключително лош и трябва да се унищожава. Руската армия в момента не може да си позволи големи жертви. Когато влязат в Киев, войната ще стане ужасна - съпротивата ще стане много страшна и е възможно гражданите да победят. Това заяви бившият началник на отбраната ген. Константин Попов в студиото на сутрешния блок на Нова телевизия.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13938

Ген. Попов каза, че Путин няма да постигне нищо, ако “забие руския флаг в Киев”, защото тежестта на Украйна вече е на Запад: “Тази война не е само за Украйна според него, а за глобалното преразпределение на света”.

Според него руската ария избира обходния подход към Киев, защото това е план Б: “Путин каза, че няма украински народ. Той искаше по някакъв по-безболезнен начин да си осигури приятелска държава. Такава приятелска държава няма. Дали тези хора ще допуснат да се сключи мир, в който Путин е победител?”.

По думите му в този конфликт не всичко зависи от Путин и Зеленски: “Дори украинският президент да иска да отстъпи, не знам дали хората, които се снимат с оръжието биха му позволили”.

Вижте разрушенията в Украйна от Космоса

“В момента Путин води война на два фронта. Той търси как да стабилизира икономиката и едновременно с това воюва в Украйна”, коментира ген. Попов.

Според него се спуска “нова желязна завеса”, което ще доведе до преструктуриране на икономиката на България.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13938

Водещи новини

Още новини