Шефът на ДАНС Пламен Тончев за детската болница: Не защитаваме ничий частен интерес, работим по прокурорски проверки

  • 26 юни 2024 11:11

  • 359
  • 2
Шефът на ДАНС Пламен Тончев за детската болница: Не защитаваме ничий частен интерес, работим по прокурорски проверки
© Булфото, архив

ДАНС не пречи на изграждането на Националната детска болница и не защитава ничий частен интерес, работим по прокурорски проверки по темата – ДАНС е длъжна да осъществи тази проверка. Това заяви председателят на Държавна агенция "Национална сигурност" Пламен Тончев по време на изслушването си в парламента във връзка с изграждането на Националната детска болница.

Сигналът срещу екипа на фондация "Даная" е постъпил в ДАНС през втората половина на месец май. Той е подаден от "Търговската лига – глобален аптечен център" . Според подателя с действията си от фондация "Даная" застрашили националната сигурност, тъй като създали обществено напрежение покрай казуса с изграждането на частната детска болница. Припомняме, че първоначално служебният кабинет прие решение за началото на строеж на частното лечебно заведение, но по-късно го отмени заради създалото се напрежение.
Проф. Андрей Чорабнов, ИТН: Здравето е бизнес, стока, която се купува и продава - ДАНС трябва да се занимава с темата

Председателят на ДАНС информира, че агенцията работи  по сигнал на служебния министър-председател - Димитър Главчев, за частната детска болница.

На въпрос, поставен от "Има такъв народ": има ли информация за някакъв натиск в институциите за разрешаването на строежа на частна детска болница, Пламен Тончев заяви, че все още това е в процес на установяване.

Последвайте канала на

Теодора Павлова
359 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
ФАМИЛИЯТА ЩЕ ВИ РАЗКАТАЯ

2024.06.26 | 11:55

2
ШИ БАНИ ЖИВОТНИ
БЪЛГАРСКИ ИЗРОДИ

2024.06.26 | 11:52

1
ibb. co/ Bs BW xRp

Добави коментар

Водещи новини