HR специалистът Петър Джугански: Стресът е един от признаците, че е време да сменим работата

  • 26 юни 2024 12:18

  • 307
  • 0
HR специалистът Петър Джугански: Стресът е един от признаците, че е време да сменим работата
© Pixabay

Най-честите признаци, които ни карат да се замислим въобще, че може би е време да потърсим други варианти за работа, са разнообразни. Нежеланието за работа е най-големият признак, че е дошло време човек да си потърси нова работа или дори да започне кариера в някаква нова сфера. Това каза в интервю за "Фокус“ HR специалистът Петър Джугански.

"Има и умора от дадена работа, когато човек е поработил в определена сфера и позиция, стресът също е един от признаците, че е хубаво да сменим или работното място или въобще професията,“ обясни специалистът.  

2900 лв. средна заплата в София, най-голям скок - във Враца и Търговище

"Един от важните съвети е човек да е наясно със себе си и да не прави тази промяна прекалено прибързано, да сме осъзнали какво искаме, какво търсим, защо искаме да сменим работа. Хубаво е все пак да имаш някаква идея какво искаш да правиш с живота си и кариерата, с работа, семейството. Тогава нещата се случват по много по-добър и различен начин,“ обясни той.

4% богати и 95% оцеляващи в България

Добре е да се направи проучване на пазара на фирмите, особено в сектора, в който работим, за да разберем дали условията там са по-добри. "Когато има един по-добър поглед на това какво правят конкурентните нам компании, това ни помага за взимането на информирано решение, а и при преговорите и с настоящия ръководител,“ каза той.

Най-сигурният начин човек да се озове на интервю някъде е да има кой да го препоръча –  вътрешен служител, каза Петър Джугански: "Обаче, ако нямаме кой да ни препоръча, е хубаво да направим някаква връзка или в LinkedIn, или във Facebook, да си направим една хубава автобиография и да кандидатстваме смело.“

Последвайте канала на

Теодора Павлова
307 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини