Седемдневната заболеваемост от КОВИД-19 в Германия достигна най-високите си стойности от средата на май

Getty Images, архив
share

Седемдневната заболеваемост от КОВИД-19 в Германия е достигнала днес 100 случая на 100 хиляди души - най-високото си равнище от средата на май, показват данните на германския Институт по вирусология "Роберт Кох", предаде ДПА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32989

За сравнение вчера тя е била 95,1, а преди седмица - 70,8.
Тази сутрин здравните власти в Германия отчетоха 15 145 новозаразени за последното денонощие. Преди седмица този брой беше 10 949.
За изминалите 24 часа са отчетени и 86 смъртни случая, при 75 преди седмица.

В Европа се наблюдава повишаване на случаите на заразяване и постъпване в болница - в някои държави с тревожно високи темпове - с оглед на застудяването на времето и по-бавната ваксинация в редица страни, отбелязва БТА.

Експерт по ваксините в Берн: В Западна Европа държавата не плаща тестовете за зелен сертификат

Централна и Източна Европа са най-тежко засегнати от вълната: Русия продължава да отчита рекорди в броя на новозаразените и починалите на денонощие; Полша тази седмица съобщи, че се сблъсква с "взрив" на заразата; а Латвия влезе в едномесечен локдаун.
В Германия броят на приетите в болница пациенти с коронавирус на 100 хиляди души за последните седем дни остава нисък - 2,68 според института "Роберт Кох".

За германското правителство хоспитализациите са най-важният показател за това дали да се затягат мерките, отбелязва ДПА.
Шейсет и шест процента от населението на Германия са напълно ваксинирани срещу КОВИД-19.

От началото на пандемията в страната с население от около 83 милиона души са регистрирани над 4,455 милиона случая на коронавирус. Близо 96 хиляди от заразените са починали.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32989

Повече за Коронавирус

Водещи новини

Още новини