Мъжът, размахващ нож, застрелян от полицаи в Хамбург, е ливанец

Getty Images/Guliver (архив)
share

Мъжът, застрелян вчера по време на полицейска операция в квартал Винтерхуде на германския град Хамбург, е 36-годишен ливанец, съобщиха днес органите на реда в северния пристанищен град, предаде ДПА, цитирана от БТА.

Мъжът беше повредил няколко паркирани и движещи се автомобили вчера следобед, заплашил поне един човек и скандирал "Аллах акбар", размахвайки нож, според полицията.

При претърсването на стаята на нападателя в бежански център в съседство полицаите не са открили доказателства, които да сочат какъв е бил мотивът на извършителя.

Според полицейски говорител, няма данни за религиозен мотив.

В Хамбург полицаи застреляха мъж, размахващ нож

Тъй като мъжът заплашил с ножа и служителите на реда и не бил усмирен с лютив спрей използването на електрошоков пистолет, полицай стрелял няколко пъти по него. Нападателят починал на място.

Медии съобщиха, че в стаята на ливанеца са били открити лекарства за лечение на ХИВ и това е наложило полицаите и лекарите да получат превантивна медицинска помощ.

Наред с отдел "Убийства" към разследването са привлечени регионалната служба за контраразузнаване и регионалното бюро на криминалната полиция на провинция Хамбург.

Водещи новини

Още новини