Чешкото правителство: Следващата седмица ще е най-съдбоносната от началото на пандемията

gettyimages (архив)
share

Чешката република се готви за скок в броя на пациентите с COVID-19, които се нуждаят от интензивни грижи и както предупреди здравният министър Ян Блатни, следващата седмица "ще бъде най-съдбоносна от всички" досега, предаде БТА, цитирайки ДПА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 33000

Министър Блатни говори днес по телевизия СТ и каза, че очаква до 300 лекари и 1000 медицински сестри от извънболнични медицински заведения да се наложи да работят в болници, за да се овладее очакваният ръст. Близо 7900 души са лекувани в момента в болници, а 1700 от тях са в тежко състояние или се нуждаят от апаратна вентилация. За да се ограничи увеличаването на болните, наскоро ограничителните мерки в Чехия бяха засилени.

Чехия търси помощ от чужбина за пациентите си с COVID-19

Тази стъпка накара отрицатели на коронавируса и критици на правителството да се съберат днес следобед на два митинга в Прага. Полицаи бяха изпратени да контролират достъпа до два големи площада в градския център и да осигурят спазването на ограниченията от участниците в тях. Избухнаха малки сблъсъци, а няколко души бяха задържани, съобщи полицията.

От началото на пандемията Чешката република, с население от 10,7 милиона, е регистрирала над 1,3 милиона случая на зараза и повече от 21 500 починали от COVID-19.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 33000

Повече за Коронавирус

Водещи новини

Още новини