Ресторантьори в Нидерландия искат да съдят властите заради ограниченията заради коронавируса

Pixabay
share

Най-голямата нидерландска организация от ресторантьорския отрасъл обяви днес, че подава жалба срещу правителството заради рестрикциите, наложени заради коронавируса, оставили баровете и ресторантите в страната затворени от средата на октомври, предаде Франс прес, цитирани от БТА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32989

Премиерът Марк Рюте утре ще обяви леко разхлабване на мерките, сред което и отварянето на фризьорските салони и на някои училища. Но вечерният час, който е в сила от 21 ч. до 4,30 ч., би трябвало да остане в сила за три допълнителни седмици и никакво смекчаване не се предвижда за баровете и за ресторантите, според местни медии.
Много сме разочаровани от правителството, заяви Робер Вилемсен, председател на Федерацията на ресторантьорите в Нидерландия (Koninklijke Horeca Nederland). Той определи ситуацията като отчайваща за бранша и каза, че предприемачите от сектора са лишени от всякаква перспектива.

Вечерният час в Нидерландия остава

Финансовата помощ, оказана от началото на пандемията, не покрива разходите, които се трупат, подчерта Вилемсен и каза, че затварянето на заведенията излага на несъразмерен натиск отрасъла.

Организацията представлява 20 000 заведения и 255 000 служители. Тя настоява съдии да постановят отварянето на ресторантите веднага щом това е възможно и да разпоредят изплащане на финансови компенсации.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32989

Повече за Коронавирус

Водещи новини

Още новини