Меркел: На всички германци ще бъде предложена Covid ваксина до есента

gettyimages
share

Германският канцлер Ангела Меркел заяви, че страната ще може да предложи ваксина срещу COVID-19 на всички свои граждани до края на лятото.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32989

Преди срещата тази вечер с производителите на ваксини Меркел отбеляза, че темповете на доставяне на ваксини може да варира в зависимост от производителите, но подчерта, че както в най-лошия сценарий, така и в най-добрия случай, крайният срок до края на лятото е малко вероятно да бъде преместен, предаде БНР.

Германия отчете 14 022 нови корнавирус случая

Германският канцлер защити "по-бавната" имунизация срещу коронавирус в Европейския съюз, като заяви, че има "основателни причини" за това темпо.

"Преговорите се проточиха по въпроса за отговорността, като ЕС искаше да гарантира, че компаниите ще се съгласят", каза тя. По същия начин ЕС избра да не жертва защитата на данните, за разлика от Израел, който предложи данни за своята кампания за имунизация в замяна на дози от ваксината на BioNTech/Pfizer, отбеляза още Меркел.

"Вярно е, че в някои региони темпото на ваксинация стана по-бавно, но имаше основателни причини то да бъде по-бавно“, каза германският канцлер.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32989

Повече за Коронавирус

Водещи новини

Още новини