Наш евродепутат разкри защо България ще блокира Северна Македония

Pixabay
share

Всичко зависи от Скопие. България не е кандидат и не говорим за блокиране, а за отлагане. Явно някой е съветвал македонците, че не трябва да правят нищо по Договора за добросъседство, липсва и икономически напредък. За ЕК също няма развитие. Това заяви по Bulgaria on air евродепутатът от ЕНП Андрей Ковачев.

Той обясни, че рамката за преговори се приема с консенсус, а ако не се приеме от всички страни членки, се отлага за следващото председателство. 

"Ние не искаме да ги избутаме, нашето председателство беше насочено към Западните Балкани и интегриране на страните в ЕС. Не е европейска ценност да ни казват да приемем лъжата. Не може европейци да бъдат обучавани, че българите са татарско племе", посочи Ковачев.

"Ние сме пълноправен член на Европейския съюз. На изявления вече не вярваме, загубихме вяра и в Договора за добросъседство", категоричен беше евродепутатът от ЕНП пред Bulgaria ON AIR.

Той добави, че македонските граждани не може да получават образование, което да ги настройва срещу България. По думите му на заседанието ще се чуят най-невероятни тези, за да бъде прикрита истината.

"Опитват се да намерят аргументи колко била лоша позицията на България, а трябва в европейския дом да живеем без омраза. Протегнатата ръка на България остава, но нека стъпим на истината", подчерта Андрей Коваче

Водещи новини

Още новини