Рекорд по смъртни случаи и нови заразени от COVID-19 в Италия за последните 24 часа

gettyimages (архив)
share

Коронавирусът взе 475 нови жертви в Италия през последните 24 часа и това е най-големият брой смъртни случаи, регистриран в една-единствена държава за денонощие, съобщи днес службата за гражданска защита, цитирана от АФП.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 33002

Така починалите вследствие на вируса в Италия стават 2978, което доближава страната до Китай, откъдето тръгна пандемията (над 3200 смъртни случая). Италианските здравни власти са установили 4207 нови случая на зараза в последното денонощие - също рекорден брой. Област Ломбардия, където се намира Милано, остава най-засегнатият район в страната, с две трети от всички смъртни случаи. Увеличава се обаче броят на заразените в други области като Венеция и Пиемонте, във всяка от които са регистрирани по около 500 нови случая, или Тоскана, където новите случаи са 300. Средната възраст на починалите и хората с положителен тест за коронавируса е 79,5 години, като 70 процента от починалите са мъже, съобщи Висшият здравен институт, който редовно публикува статистиките си.

Коронавирусът погуби 21-годишен испански треньор

Лидерът на италианската опозиция Матео Салвини съобщи, че всички парламентаристи от неговата крайнодясна партия "Лига" даряват част от заплатите си за борбата с коронавируса, предаде БТА, цитирайки ДПА. Партия "Лига" има 60 места в Сената и 125 в Камарата на депутатите, а също 29 места в Европейския парламент. 

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния китайски коронавирус в реално време:

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 33002

Повече за Коронавирус

Водещи новини

Още новини