Втори ден обсаждат убиеца в Тулуза

share

Специалните части на френската полиция предизвикаха три експлозии малко преди полунощ в сряда, събаряйки главната врата на сградата и правейки дупка в стената.

Ходът беше извършен, след като Мерах не поиска да спази обещанието си да се предаде. "Това бяха ходове с цел сплашване на въоръжения мъж, който изглежда промени мнението си и не иска да се предаде", заяви правителствен говорител.

Още една експлозия и няколко изстрела бяха чути в района в ранните часове на четвъртък сутрин. Около 300 полицаи провеждат обсада от сряда на сграда в покрайнините на Тулуза в опит да заловят предполагаемия извършител на серия убийства във Франция, предава Ройтерс. Полицията се опитва да убеди заподозрения за седем убийства Мерах да се предаде.

Френският гражданин от алжирски произход Мохамед Мерах заяви на преговарящи, че е убил тримата войници миналата седмица и четирима души пред еврейско училище в Тулуза в понеделник. По думите му целта му е била да отмъсти за смъртта на палестински деца и заради участието на френската армия в Афганистан.

Водещи новини

Още новини