Погребаха жертвите от Тулуза в Ерусалим

  • 21 март 2012 11:33

  • 628
  • 0
Погребаха жертвите от Тулуза в Ерусалим
©

В Ерусалим се състоя погребението на четирите еврейски жертви на стрелбата пред еврейско училище в южния френски град Тулуза, предадоха световните агенции.

На церемонията присъстваха около 1000 души, сред които и френският министър на външните работи Ален Жупе. Погребението протече в най-голямото гробище на Ерусалим "Хълмът на покоя" в квартала Гиват Шаул, на входа на града. Четирите жертви са преподавател по теология, двамата му синове и 7-годишно момиче. След погребението френският министър на външните работи се срещна с израелския президент Шимон Перес, предаде Франс прес.

На пресконференция след срещата Жупе заяви, че в понеделник в Тулуза се е проляла кръвта на Израел и на Франция. "Нашите страни са ангажирани пламенно в борбата с тероризма, този бич, който върлува из няколко района по света, в това число уви и във Франция", каза Жупе. Той припомни, че преди това убийство антисемитските прояви бяха намалели във Франция. Жупе увери, че Франция ще продължи да се бори с антисемитизма.

От своя страна Перес заяви, че присъствието на Жупе в един толкова тъжен ден за Израел показва, че Франция и Израел са от една и съща страна на фронта на цивилизацията и сигурността. "Терорът е най-голямата заплаха, пред която сме изправени", каза Перес.

Последвайте канала на

БТА
628 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини