"Жълтите жилетки" във Франция отбелязват третия месец от началото на движението си

Getty Images (архив)
share

Протестиращите от "жълтите жилетки" във Франция отбелязват днес третия месец от началото на своето антиправителствено движение, предаде Асошиейтед прес.

За днес демонстрантите са свикали митинги в Париж и някои други френски градове, включително шествие в столицата, което се очаква да тръгне от Триумфалната арка. Все по-разединеното движение организира протести всяка събота от 17 ноември, но някои групи организират митинги и тази неделя, за да отбележат третия месец на движението, отбелязва АП.

Публикувана в интернет покана за участие в днешното основно шествие в Париж съдържа призив: "Да останем мирни".

Вчера във френската столица полицията използва сълзотворен газ и докара водни оръдия и конни полицейски части, за да разпръсне протестиращи "жълти жилетки".

Полицията в Париж затегна мерките за сигурност във връзка с днешните протести на "жилетките". Тя е отцепила част от "Шанз Елизе" и е разположила бронирани машини при Триумфалната арка, предаде ТАСС.

Вчера столичната полиция е задържала 29 демонстранти от "жълтите жилетки", съобщи телевизионният канал БФМ, като се позова на свой източник в правоохранителните органи.

Водещи новини

Още новини