"Жълтите жилетки" блокираха моста над река Сена, който води към Айфеловата кула

  • 09 март 2019 14:34

  • 440
  • 1
"Жълтите жилетки" блокираха моста над река Сена, който води към Айфеловата кула
© gettyimages

Протестиращи от движението на "жълтите жилетки" блокираха моста Йена над река Сена в Париж, който води към Айфеловата кула, предаде БТА, позовавайки се на ТАСС.

Две групи демонстранти седнаха на пътното платно и спряха двупосочното автомобилно движение. Пред журналисти представителката на протестиращите Леони Коен каза, че тяхната акция е в знак на протест срещу това, че Парижкият договор за климата не се прилага и че се е превърнал в незначителна хартийка. Тя подчерта, че екологичното състояние на планетата се влошава с всеки ден и изхвърляните в атмосферата парникови газове не намаляват.

Вчера вечерта група демонстранти от "жълтите жилетки" се опитаха да подготвят терена близо до Айфеловата кула за тридневната седяща стачка. Те се опитаха да инсталират палатки, но силите на реда се появиха и временно им ги конфискуваха.

В 17-ата събота на протести на "жълтите жилетки" в Париж са планирани три шествия и един митинг. За реда се грижат много жандармеристи и полицаи. Под засилена охрана са президентството и сградата на правителството.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
440 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
От теб зависи много

2019.03.09 | 14:40

1

Давайте Франсета, поне вас мога да нарека французи.

Добави коментар

Водещи новини