Луиджи ди Майо се срещна с лидери на френските "жълти жилетки"

  • 07 февруари 2019 07:17

  • 366
  • 1
Луиджи ди Майо се срещна с лидери на френските "жълти жилетки"
© gettyimages (архив)

Френското външно министерство вчера окачестви като "неприемлива провокация" срещата на италианския вицепремиер и лидер на антисистемното Движение Пет звезди Луиджи ди Майо с "жълтите жилетки" във Франция, съобщи БТА, позовавайки се на АФП и Ройтерс.

Ди Майо съобщи в социалните мрежи, че във вторник се е срещнал край Париж с лидери на "жълтите жилетки". "Вятърът на промяната прехвърли Алпите. Повтарям: Вятърът на промяната прехвърли Алпите", написа той в Туитър. "Тази нова провокация е неприемлива между съседни страни и партньори в Европейския съюз", коментира говорител на френското външно министерство. "Господин Ди Майо, който има правителствени отговорности, трябва да внимава да не подкопава, чрез постоянните си намеси, нашите двустранни отношения, в интерес на Франция, както и на Италия", добави говорителят.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
366 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
лоша компания.

2019.02.07 | 10:07

1

Според френските управляващи само френската полиция има право да се среща с жълтите жилетки и протестиращите против либерасткото управление на Макрон ! Да ги бие, обгазява, стреля и убива .

Добави коментар

Водещи новини