Нов свидетел хвърля светлина върху отравянето Скрипал?

gettyimages (архив)
share

Нов свидетел може да хвърли светлина върху отравянето на бившия полковник от руското Главно разузнавателно управление (ГРУ) Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия Скрипал, написа британският в. Дейли телеграф.

Според информацията на таблоида от Лондон става дума 52-годишна рускиня, която често е посещавала Острова. Тя твърди, че е имала интимна връзка с мъжа и е мислила, че разузнавачът е бил мултимилионер, който е имал много успешен бизнес в Обединеното кралство. Жената е отказала да се свърже с британската полиция заради съображения за сигурност, посочи още медията, която се позовава на свои източници.

66-годишният мъж и 33-годишната жена бяха намерени на пейка в югозападния английски град Солсбъри след отравяне с нервнопаралитичното вещество "Новичок" на 4 март. Случаят стана повод за дипломатическо напрежение между Москва и Запада. Великобритания, САЩ и други държави изгониха руски дипломати, а Кремъл отговори с реципрочни действия.

НАТО наскоро обяви седем представители на най-голямата по площ държава в света за нежелателни персони и те трябваше да напуснат главната квартира на Пакта в Брюксел.

Днес от руското външното министерство заявиха, че ръководството на Северноатлантическия пакт е отказало да издаде визи на седем представители на Москва. "Нашите сътрудници трябваше да сменят експулсираните си колеги", заяви зам.-министърът на външните работи Александър Глушко.

Водещи новини

Още новини