Полицията в Англия не знае дали е било извършено престъпление срещу двамата намерени в тежко състояние

  • 04 юли 2018 21:15

  • 2661
  • 1
Полицията в Англия не знае дали е било извършено престъпление срещу двамата намерени в тежко състояние
© gettyimages (архив)

Полицията в английското графство Уилтшър още не знае дали е било извършено престъпление срещу мъжа и жената, които бяха намерени в критично състояние в събота вечерта в дома им в Еймсбъри, предаде Ройтерс. 

"На този етап не е ясно дали е извършено престъпление", каза Пол Милс, заместник-началник на местната полиция. Той добави, че разследването продължава "в близко сътрудничество с партньори". 

45-годишният мъж и жената, на 44 години, жители на графство Уилтшър, получават медицинска помощ в болница в град Солсбъри "за предполагаемо излагане на неизвестна субстанция" и остават в критично състояние.

Еймсбъри се намира на десетина километра от Солсбъри, където през март бяха отровени с нервнопаралитично вещество бившият руски разузнавач Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия.  Антитерористичният отдел на британската полиция се е включил в разследването на новия случай, предаде ДПА.

"Както може да очаквате, предвид неотдавнашните събития в Солсбъри, полицаи от антитерористичната мрежа работят съвместно с колегите си от полицията на (графство) Уилтшър във връзка с инцидента в Еймсбъри", каза лондонската полиция, която има водеща роля по антитерористичните въпроси.

Британските власти смятат, че мъжът и жената, открити в безсъзнание в къща в Еймсбъри, са били изложени на въздействието на неизвестно вещество.

Последвайте канала на

БТА
2661 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2018.07.05 | 09:11

1
Защо не пишете, че на 20 км. се намира лаборатория за създаване на бойни отровни вещества !???

Добави коментар

Водещи новини