Френският вот за президент: Обвинения в шпионаж и плагиатство

gettyimages (архив)
share

Много журналисти ни шпионират, каза заместник-председателят на Френски национален фронт Луи Алио, предаде РИА Новости.

С тези думи партньорът в живота на кандидата за президент на западноевропейската държава Марин льо Пен обясни, защо ръководството на евроскептичната политическа формация не е издало акредитации на сътрудници на няколко медии да придружават льо Пен в заключителния етап на нейната предизборна кампания.

Малко по-късно льо Пен бе обвинена в плагиатство. Според френска медия тя е окрала едно реч на премиера, който бе начело на кабинета в Париж по времето на Никола Саркози - Франсоа Фийон. Той през април заяви: Отвъд Рейн започва Германският свят, който бе в миналото опасност. Сега обаче ние заедно с бившия ни враг създадохме силна и мирна Европа.

Льо Пен вчера каза следното: Отвъд Рейн започва Германският свят, който бе в миналото опасност. Сега обаче ние заедно с бившия ни враг създадохме силна и мирна Европа. Но тази Европа трябва да се промени.

"Това, че госпожа льо Пен е използвала думи на господин думите на Фиойн е доказателство за нейната надпартийност". Това съобщиха от Националния фронт, предаде Би Би Си.

Французите ще определят своя държавен глава в неделя. На този етап кандидатът на центристите Еманюел Макрон получава около 60 от гласовете.

Водещи новини

Още новини