Франция: Арести на фона на балотаж

  • 26 април 2017 16:35

  • 1016
  • 0
Франция: Арести на фона на балотаж
© gettyimages (архив)

Поне 14 души бяха арестувани във Франция, предаде АП.

Полицията извърши няколко операции в Париж и няколко други града в западноевропейската държава срещу предполагаеми терористи. За задържаните се смята, че са доставили оръжия за нападателите, които убиха 17 човека в редакцията на "Шарли ебдо" и еврейския магазин през януари 2015 г. в Париж - Амеди Кулибали и братята Шериф и Саид Куаши. Арестите бяха извършени на фона на засилени мерки за сигурност във Франция във връзка с президентските избори, чийто първи тур бе в неделя, а вторият предстои на 7 май, припомня БТА.

Основните претенденти за стопанин на Елисейския дворец са центристът Еманюел МакронЕманюел МакронЕманюел Макрон е роден на 21 декември 1977 г. в град Амиен. Той е най-младият президент на и Марин льо Пен. Днес държавният глава Франсоа Оланд на една от последните си срещи с министрите в Париж призова кабинета да не допусне победа на льо Пен.

Никола СаркозиНикола Саркози   Никола Саркози - Политик и президент на Франция (2007-2012 г.). Роден в Париж на 28 януари 1955 г. в днес заяви, че ще подкрепи Макрон. "Ако льо Пен спечели, последиците ще са ужасни", написа бившият френски президент в Twitter.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1016 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини