Жан-Клод Юнкер: По време на този мандат България ще излезе от механизма за проверка

Министерски съвет
share

Винаги съм казвал, дори в предизборната кампания (и държа на обещанията си), че по време на мандата на Комисията България ще излезе от механизма.

Това обяви Жан-Клод Юнкер преди началото на заседанието на Европейската народна партия, където влезе, придружен от премиера Бойко Борисов, съобщиха от пресцентъра на Министерски съвет. Имаше доклади, те казват каквото казват, но аз съм убеден че премиерът, моят приятел Бойко, ще направи всичко, за да отговори на очакванията. Убеден съм, че ще го направи. Така че ще бъде направено, категоричен беше председателят на Европейската комисия.

По време на този мандат България ще излезе от механизма за проверка. Никога не е имало българо-румънска двойка. Всички държави ще бъдат третирани поотделно. Убеден съм, че премиерът и неговото правителство ще направят всичко, за да бъде взето решението по време на мандата на тази Комисия. То (решението) ще бъде взето. Защото обичам българския премиер, който е брат и приятел, сериозен човек, солиден, не смея да кажа, че е като мен, допълни Юнкер.

Водещи новини

Още новини