Ловци на хора биха чужденци в Кьолн

gettyimages (архив)
share

Седем чужденци бяха нападнати и бити в Кьолн, предаде РИА Новости.

Жертви на атаката, извършена вчера, са шестима пакистанци и сириец. Трима от пострадалите са настанени в болници в западния германски град. По думите на хоспитализираните те били малтретирани от група от около 20 души, които са се представили за ловци на хора. Нападателите са заявили, че ще продължат с действията си.

Междувременно издания във Федералната република съобщиха за нови атаки срещу жени на сексуална почва, станали в западното пристанище Хамбург и източния град Лайпциг. Сигнал до полицията в западната провинция Шлезвиг Холщайн е подал е френски бизнесмен от еврейски произход. Той е бил нападнат и ограбен от сирийски и афганистански бежанци, които са били арестувани.

Стотици жени подадоха жалби до властите заради атаки със сексуален подтекст, извършени срещу тях в новогодишната нощ. Престъпленията изостриха вътрешнополитическата обстановка в Германия. Заради проблемите с чужденците канцлерът Ангела Меркел обяви, че тази година няма да участва в Световния икономически форум в швейцарския град Давос. По-късно днес Берлин опроверга информацията.

Водещи новини

Още новини