Варшава иска обяснение от Германия заради антиполски изказвания на германски политици

  • 11 януари 2016 07:53

  • 2976
  • 2
Варшава иска обяснение от Германия заради антиполски изказвания на германски политици
© Getty Images/Guliver

Посланикът на Германия във Варшава бе поканен от полския външен министър на среща заради антиполски изказвания на германски политици.

Отношенията между двете страни се влошиха с идването на власт в Полша на партията "Право и справедливост", известна с платформа от консервативни католически ценности и евроскептицизъм, допълва БНР.

Партията е обвинявана в подкопаване на демократичния баланс на властите заради приетия медиен закон и този за Конституционния съд, които станаха повод за протести във Варшава.

В интервю за германската преса днес, председателят на Европейския парламент Мартин Шулц сравнява действията на полското правителство с тези на руския президент Владимир Путин.

Седмица по-рано, германският еврокомисар Гюнтер Йотингер заяви, че Варшава трябва да бъде поставена под специален механизъм за наблюдение за нарушаване на основни ценности на ЕС.

Правосъдният министър на Полша отхвърли призива на Йотингер.
 

Последвайте канала на

2976 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
ирина

2016.01.21 | 20:41

2
Това вмешателство във вътрешните работи на отделни страни от съюза минава всякакви граници. Трябва да бъде прекратено. Иначе излиза че Европа е длъжна да споделя ценностите на шепа педерасти и безропотно да изпълнява прищевките на болните им мозъци. Видяхме какви ги надроби дъртия педераст Анхела Меркел!Вече си мисля че целта е затриването на стария континент и тази цел методично и прецизно се изпълнява.

2016.01.18 | 11:00

1
Гюнтер Йотинген по-добре да се заеме с "гостите", потъпкали основните ценности на Германия.....

Добави коментар

Водещи новини