Германки масово се записват на курсове по самоотбрана заради палави бежанци

  • 11 януари 2016 06:23

  • 4891
  • 2
Германки масово се записват на курсове по самоотбрана заради палави бежанци
©

Жените в Германия масово се записват на курсове по самоотбрана, особено след плашещите истории, които се изсипаха в медиите покрай сексуалните нападения в много европейски градове през новогодишната нощ. Само в понеделник, 4 януари в един клуб, предлагащ курсове по самозащита е имало над 200 запитвания за свободни места от страна на жени, а през следващите дни броят им постоянно расте пише кьолнският в. „Експрес“. „Обикновено подобни запитвания са не повече от 20, а сега изведнъж станаха поне 10 пъти повече“, обяснява пред изданието представител на Krav Maga Institut. Дори онези, които вече са се записали на занятия в клуба са поискали повече тренировки. Обикновено часовете се посещават от около 10 процента жени, а сега са между 40 и 60%.

Междувременно стана известно, че и след новогодишните нападения на обирджиите, опипващи жени по улиците, атаките със сексуален контекст не са секнали – на гарата в Дюселдорф двама младежи са подложили на тормоз 15-годишно момиче, мирно седящо на пейка на перона. Инцидентът е станал на 6 януари, а извършителите са 18-годишен сириец и 20-годишен иракчанин, съобщи в. „Велт“. Трети спътник на натрапниците е стоял настрана и се смеел на „гледката“. За щастие на момичето случващото било забелязано от преминаващ наблизо полицейски патрул. Само в Дюселдорф броят на официалните оплаквания от страна на жени за тормоз от групи мигранти в новогодишната нощ е над 40. На фона на това расте и общият брой на оплаквания в различните европейски градове, като засега те са над 680, като най-много от тях са подадени в Кьолн - повече от 516.

Германската криминална полиция е започнала специални разследвания на случаите, свързани с феномена „тахаруш гамеа“ (групов сексуален тормоз на публично място), който, както пише „Велт“ е отдавна познат в някои арабски страни. Обикновено той е свързан повече с джебчийство, но многобройни са и случаите на сексуално насилие. Жертвите се стремят да се защитят от посегателствата от полово естество и панически се въртят в опит да избегнат опипванията от страна на „танцуващите“ край тях мъже, а през това време остават без портмоне или телефон, допълва Монитор.

Безпрецедентните нападения срещу жени, които скандализираха Германия, много вероятно са били предварително планирани и координирани, заяви германският министър на правосъдието Хайко Маас в интервю.

„Когато такава орда се събира, за да наруши закона, това изглежда под една или друга форма планирана акция. Никой не може да ме убеди, че това не е било координирано или планирано”, казва министърът пред неделното издание на в. „Билд”. „Трябва спешно да изясним как е могло да се стигне до подобни действия”, подчертава министърът. В същото време той предупреждава, че макар бежанци да са заподозрени от полицията за тези нападения, не бива да се правят изводи за всички бежанци и мигранти, пристигащи в страната. „Според статистически данни равнището на престъпност сред бежанците е същото като това сред германските граждани”, отбелязва Хайко Маас.

Последвайте канала на

Novini.bg
4891 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2016.01.18 | 09:23

2
До училището на моята внучка в Германия има бежански лагер. Всичко е спокойно и чисто за разлика от българските улици без бежанци!
ДАН

2016.01.13 | 17:35

1
СМЕШНИ И ЖАЛКИ.............И КАНЦЛЕРА И ПОЛИЦАИ ---------А ЩЕ ВИДИМ СЪДИИ.......А СЕ МИСЛИМ-ЧЕ Е О.К.

Добави коментар

Водещи новини