Германски министър: Акцията на ордата в Кьолн е била планирана

  • 10 януари 2016 14:34

  • 4510
  • 3
Германски министър: Акцията на ордата в Кьолн е била планирана
© Getty Images/Guliver

Безпрецедентните нападения срещу жени в Кьолн, които скандализираха Германия, много вероятно са били предварително планирани и координирани, заяви германският министър на правосъдието Хайко Маас в интервю, цитирано от Франс прес и ТАСС.

"Когато такава орда се събира, за да наруши закона, това изглежда под една или друга форма планирана акция. Никой не може да ме убеди, че това не е било координирано или планирано", казва министърът в интервю за неделното издание на в. "Билд".

Близо 379 жалби бяха подадени досега във връзка с насилието в новогодишната нощ в Кьолн, като 40 процента от тях са за сексуални посегателства, съобщи вчера германската полиция. През тази нощ десетки мъже, събрали се в банди, нападаха жени в самия център на града, насред мъжка тълпа от близо хиляда души, припомня агенцията.

"Ние трябва спешно да изясним как е могло да се стигне до подобни действия", подчертава министърът. В същото време той предупреждава, че макар бежанци да са заподозрени от полицията за тези нападения, не бива да се правят изводи за всички бежанци и мигранти, пристигащи в страната, пише БТА.

Според статистически данни равнището на престъпност сред бежанците е същото като това сред германските граждани, отбелязва Хайко Маас.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
4510 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
ДАН

2016.01.25 | 13:45

3
ДОБРЕ ЧЕ НЯМАТ КАЛАШНИК-------------А НЕ Е МИНАЛО......ПРИ ТАКАВА........ ПОЛИЦИЯ И КАНЦЛЕР

2016.01.25 | 13:45

2
отдалеч му лъщи гз на тоя педал

2016.01.25 | 13:45

1
С всеки изминал ден се убеждавам,че германците са много прости педерасти !

Добави коментар

Водещи новини