Автобус с българи закъса във Франция (видео)

Gettyimages/Gulliver (архив)
share

Читатели на Novini.bg сигнализираха, че автобусът им е закъсал във Франция и хората са оставени в полето. Те пътували от Испания за България, в автобуса имало и малки деца.

„Автобусът е фатално повреден и най вероятно 2 дни ще се прави. Не осигуряват на хората нито хотел, нито храна. Дори нещо повече, карат им се и се държат грубо. Моля, който има връзка с консулство или посолство във Франция, да им съобщи“, споделят разтревожените пътници.

По думите им дори се наложило жена да бъде транспортирана до болница.

Свързахме се с управителя на транспортния отдел към фирмата превозвач „Юбим“ Бисер Димитров. По негови думи обаче ситуацията е малко по-различна.

В действителност хората са пътували от Малага, Испания към България. Около 13 часа вчера автобусът им обаче аварира в околностите на Авиньон, заяви Димитров.

В 16 часа става ясно, че повредата на автобуса няма да бъде отстранена и е изпратен друг автобус от България, който се очаква да пристигне около 15 часа днес.

Управителят на транспортния отдел увери, че от компанията са търсили връзка с посолството ни във Франция, но никой не отговорил.

Съдействие им оказват френските власти. Едва към 19 часа вечерта пристигат Жандармерия и Червеният кръст на Франция.

От френския Червен кръст поемат извозването на хората от мястото на инцидента и ги откарват до хотел, където се намират и в момента. Осигурени са им вода и храна.

Относно пострадалата жената Димитров обясни, че е избягала от испанска болница и е колабирала в автобуса, тъй като е диабетик и е изпила една Кола. Затова се наложило повторното й откарване към лечебно заведение.

От фирма „Юбим“ благодарят на френските служби и на Червения кръст към Франция за оказаното съдействие.

Припомняме, подобен инцидент имаше и миналата седмица, отново в Испания. Тогава възпитаници на Националната финансово-стопанска гимназия в София бяха изхвърлени от хотела си, защото фирмата организатор на екскурзията не платила нощувките.


Следващото видео е направено от хората, оставени първоначално сред нищото:

Водещи новини

Още новини