Туроператор заряза 31 ученици в Испания (обновена+видео)

  • 09 юли 2015 07:52

  • 5367
  • 2
Туроператор заряза 31 ученици в Испания (обновена+видео)
©

Туроператор заряза 31 ученици в Испания. Групата е на екскурзия с автобус в Лорет де Мар.

"Гъливер травел" е заплатила само първите две нощувки - една в Хърватия и една на местна земя. После родители са поели следващите две, но в момента децата са в пансион за бежанци.

"Цял клас са, изоставени са. Управителката на фирмата не си вдига телефона", алармира Ивелин Иванов, баща на едно от децата, който се свърза по телефона с БНТ.

Учениците са от Националната финансово-стопанска гимназия в София, от 8 и 9-ти клас.

Директорката на училището заяви, че собственичката на фирмата е обявила, че до 11 часа днес цялата сума ще бъде платена на хотела. Въпреки това родителите на децата искат те да се приберат в България.

Притеснена майка писа до редакцията ни следното:

Синът ми замина на организирана екскурзия със свои съученици за Испания.Вчера разбрахме, че фирмата организатор на екскурзията не е платила нощувките на хотела въпреки,  че ние сме заплатили цялата сума още преди месеци.Децата са силно уплашени и притеснени както и ние, и учителките които са с тях.Вчера нощувката им в хотела е била заплатена от служител на фирмата превозвач, но днес не се знае дали ще има къде да нощуват и дали децата ще могат да съберат пари за бензин, за да може да започнат пътуването обратно към БГ. А и да съберат сумата те не могат да пътуват денонощно,може би ще трябва да спят в автобуса....

Последвайте канала на

Нора Виткова
5367 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
gogo

2015.07.10 | 07:29

2
samo BALGARIN moje da postapva taka da zarqzva deca i da duhne ...mrasen narod.. nqmam dumi..posle drygite sa im vinovni ..

2015.07.09 | 15:54

1
Tam otkydeto idvash ne samo zarqzvat deca ami i gi trepqt kato muhi !

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини