Български автобус катастрофира в Унгария, ранени са 7 души (обновена)

  • 14 юли 2015 10:53

  • 11853
  • 5
Български автобус катастрофира в Унгария, ранени са 7 души (обновена)
©

Автобус на българска фирма се преобърна на магистрала в Унгария малко след полунощ във вторник, съобщи Нова телевизия. При катастрофата са ранени седем души.

Инцидентът е станал на 133-тия километър от магистралата, на път от Будапеща към София.

Автобусът, движещ се по редовна линия от унгарската към българската столица, е чисто нов и напълно изправен технически, каза шефът на фирмата Миролюб Столарски. Зад волана са се сменяли двама шофьори.

За Novini.bg Ваньо Стефанов, изпълнителен директор на фирмата, съобщи, че към момента (16 ч. - б.р.) 22-ма от пътниците пътуват към София. Шестима от тях се връщат към Виена. Българското посолство в Унгария установява къде са настанени пострадалите, за да има възможност фирмата да ги превози след изписването от болниците.

На ранения шофьор е направена операция, мъжът е контактен. Най-тежко пострадалият от пътувалите в катастрофиралия автобус е в стабилно състояние. И към този момент причината за инцидента не е установена. Автобусът все още се намира на паркинг и ще остане там, докато не бъде изготвена техническа експертиза, обясни Стефанов.

Директорът потвърди, че автобусът е нов, на една година, минал е обстоен технически преглед на 10 юли. Стефанов подчерта, че голяма част от пътниците не са използвали обезопасителни колани, като добави, че това е честа практика.

Освен двамата шофьори в автобуса е имало 37 души, от които един е австрийски гражданин, останалите са българи. Пристигналите на мястото на инцидента 11 линейки са откарали 21 души в болници в Сегед, Кечкемет и Сентеш, информира БТА.

В тежко състояние е един от пострадалите българи в инцидента с автобус в Унгария, уточняват от пресцентъра на Министерство на външните работи. Останалите 6 души са в стабилно състояние.

 

Последвайте канала на

Десислава Станева
11853 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2015.07.27 | 18:53

5
100% ЗАСПАЛ ШОФЬОР....

2015.07.15 | 12:05

4
На коя фирма е автобуса ? Преди няколко месеца като имаше инцидент с автобуса на арда тур всички знаеха за коя фирма става въпрос.. не че на който пътува не му е ясно
NEZNAINA

2015.07.15 | 11:31

3
DA SE PREMAXNAT RAZGOVORITE PO MOBILNITE TEL NA SHOFIORITE SLYCHVALO MI SE E DA PATYVAM PREDI VREME S TAZI FIRMA OT GARCIA PREZ POVECHETO VREME SHOFIORA GOVORESHE PO TEL NE SPRIA KAKVI KOLANI DA SLAGAT PATNICITE

2015.07.15 | 09:19

2
БЕЗОТГОВОРНОСТ ЗА ПРОФЕСИЯТА... ВАЗИШ ХОРА А НЕ КАЛТОФИ И КАРАШ НОВ АВТОБУС.. ВИНОВЕН Е ШОЬОРА....

2015.07.15 | 09:19

1
НЯМА ЛОШИ ПЪТИЩА!!! ИМА БЕЗОТГОВОРНИ ШОФЬОРИ...

Добави коментар

Водещи новини