Кредиторите искат от Гърция да спести още 450 милиона евро

share

Кредиторите искат Гърция да направи допълнителни икономии от 450 милиона евро, заяви един от близките съветници на премиера Алексис Ципрас, цитиран от БТА.

Алекос Фламбурарис посочва, че кредиторите не са готови да намалят дълга на Гърция, както иска Атина. „Надявам се, че ще приемат това, но те няма да го направят – това е личното ми мнение”, заяви той за телевизия „Мега”, с което попари надеждите, че може да бъде постигнат напредък на специалната среща на лидерите на еврозоната в понеделник, цитиран от БТВ.

Междувременно между 1,7 и 2 милиарда евро бяха изтеглени от банкови сметки в Гърция само в рамките на вчерашния ден, съобщиха гръцки медии.

Фламбурарис заяви днес, че Гърция ще се опита да предложи нещо повече в преговорите за дълга. „Ще се опитаме да допълним нашето предложение, за да бъдем по-близо до решение”, каза той. Министърът каза също, че премиерът Алексис Ципрас най-вероятно днес ще разговаря с председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер в опит да бъде намерено решение.

Водещи новини

Още новини