Протести срещу СИРИЗА

Getty Images/Guliver
share

Местната организация на Сириза в град Ламия организира протести срещу правителството на Алексис Ципрас.

Активисти блокираха магистралата с искане за премахване на пътните такси. По призив на активисти на Сириза в град Ламия жителите от района блокираха касите за плащане на пътните такси и пропускат колите без да плащат. Протестиращите настояват правителството да отнеме лицензите на частни фирми,които поддържат трасето и са поставили девет места за събиране на такси на отсечка от 120 километра. В акцията участва Работническия център в Ламия,както и ръководството на общината.

С национални знамена от двете страни на магистралата жителите приканват пътниците от преминаващите коли да ги подкрепят в петиция срещу високите пътни такси, които плащат дори и автобусите с ученици, информира БНР.

Днешният протест не е единичен случай.Той е продължение на недоволството на много граждански организации срещу непрекъснатото увеличение на пътните такси,които са прекалено високи за стандарта на гърците.Организаторите на днешния протест заявиха,че магистралата е построена със средства от бюджета и при плащане на годишния данък за колата се финансира поддръжката на пътната структура.В обръщение към правителството се настоява държавата да упражни контрол върху цената на пътните такси или да ги премахне напълно за гръцките граждани.

Водещи новини

Още новини